Hallo Luitjes,

Hier een laatste update over Team Freedom en de rest van de gehele groep.

Ze komen de grens niet over!!!! Schijnbaar heeft twee dagen geleden de Peking Eend het uiteindelijk begeven en hebben ze besloten alle bagage en spullen eraf te halen en te verdelen over een aantal auto’s en de chauffeurs zijn bij de Crew in gestapt. Zo is de groep met 14 auto’s verder gereden in plaats van 15.

De eerste auto’s arriveren maandag rond 3 uur ’s ochtends aan de grens en in de volgende uren wordt de groep weer langzaam groter tot ze uiteindelijk compleet zijn. Wat blijkt nu. Op hun papieren staat dat er 15 wagens moeten zijn en de douane tellen aan de grens maar 14 auto’s. Dat is blijkbaar een groot probleem. Na uren discussiëren en praten met de douane die standvast blijven op 15 auto’s zijn ze nog geen meter verder. Dinsdag middag staan ze er nog. Ze hebben van alles geprobeerd zelfs de Peking Eend als gestolen proberen op te geven maar allemaal tevergeefs.

Ik belde Gaby gisteren rond 3 uur in de middag onze tijd en het was bij hen 8 uur ’s avonds. Zij waren weer met zijn allen terug gereden naar het laatste Gerkamp waar ze de eerder hadden overnacht. 5 uur geleden was Arthur met Peking Eend Chauffeurs, Gids en douanier naar de Peking Eend teruggereden en nu is het afwachten op hun terugkomst. De teams maken zich dus maar weer klaar voor een nacht in een Gerkamp.

Als we vandaag op Google Earth kijken staan de auto’s weer aan de Chinese grens, Arthur en het Peking Eend team zijn reeds terug. Hoe of wat verder weten we niet. Schijnbaar komen ze nog steeds de grens niet over en na laatste berichten op de Peking Challenge website kan het nog uren laat staan weken duren. En dat terwijl ze vandaag in Peking hadden moeten arriveren.

Zo, verder wachten we maar af totdat Pieter en Gaby zich weer op deze blog melden. Die hebben nog veel meer te melden dan alleen deze kwestie. Ik zou zeggen, steek een kaarsje aan en bid voor een snelle oplossing zodat ze hun reis door kunnen zetten en uiteindelijk in Peking arriveren en daarna veilig thuis komen.

Groetjes, Sonja