Zoals we inderdaad vermoed hadden moesten we nog neen nachtje vertoeven in Mongolië in het gerkamp van de nacht tevoren. Gisteren is de politie met Arthur, de gids en Lex en Linda naar de plek gereden waar de eend was achtergelaten. Hier vonden zij sporen van diefstal en achtergelaten materialen. De Peking Eend bleek reeds gestolen. Nu moest de politie een protocol voor diefstal opmaken en daarmee zouden we dan vandaag de grens over kunnen. Blog Image

We zijn dus gisteren teruggegaan naar dat gerkamp maar er waren net 30 Duitsers gearriveerd die ook bezig waren met een rally. Dus geen gertent meer over, maar we konden wel met z’n allen in een hele grote ger slapen, zogezegd zogedaan. Was beregezellig, veel gesnurk om je heen van alle kanten kwamen oergeluiden en Vital had voor ieder geluidje wel een ondertiteling.

Vanochtend alweer vroeg op (7uur) na ‘t ontbijt meteen naar de grens gereden en om half 9 stonden we alweer paraat. Om half 4 pas mochten we doorgaan en nu zitten we aan de Chinese kant te wachten op de afwerking van de papierkraam. Blog Image

17.00uur precies en dan hebben we nog 500km voor de boeg in colonne. De Chinese overheid houdt graag een oogje in het zeil en zodoende moeten we in colonne rijden en absoluut niet afwijken van onze route. Vannacht in een hotelletje en morgen nog 200km tot aan de Chinese muur en dan zit het erop. Voorbij….de laatste week is echt omgevlogen.

In Peking wachten van verschillende Challenger’s, vrouw en kinderen, dus dat is wel leuk voor hen. Waar we tot nog toe nog steeds geluk mee hebben gehad is het weer, heerlijk, iedere dag strakblauwe hemel,ca 30graden, op een paar dagen na natuurlijk.

Verder geen nieuws.

Groetjes van ons.xxx